Hector`s blog
July 24, 2020

Arshi Pipa, misionari, poeti, studiuesi

Disa shënime rreth Arshi Pipës … me rastin e 100 vjetorit të lindjes- Shkruan: Hektor Çiftja, Profesor i Gazetarisë, Universiteti Aleksander Xhuvani, Elbasan-*- Në vend të […]
May 8, 2020

Edukim dhe dashuri – rruga e gjatë dhe e mundimshme

Ekzistojnë dy këndvështrime, dy qasje të cilat evokohen, edhe pse mjerisht në mënyrë sipërfaqësore sa herë që shtrohen për diskutim temat e marrëdhënieve midis fesë, shoqërisë, […]
May 8, 2020

“Teknika reductio ad absurdum e Ariostos në romanin “Dimri i madh” i I. Kadaresë.”

Kumtesë shkencore në Simpoziumin: “kur letёrsia takoi gjeniun/ ismail kadare në 80−vjetorin e lindjes, ismail kadare në 80−vjetorin e lindjes” Autori: Hektor çiftja Elbasan, 28-01-2016   […]
May 8, 2020

“Introducing Albania to the English-speaking academic community”

The practise of Cultural Studies as applied to albanian literature, linguistics and culture by researchers of albanian origin in the USA.  a research paper presented at […]
May 8, 2020

Statusi i edukimit mediatik; nga vepra kanonike tek kultura masive

Statusi i edukimit mediatik; nga vepra kanonike tek kultura masive. (Rasti shqiptar) Hektor Çiftja (Universiteti “A. Xhuvani” në Elbasan) për Konferencë Ndërkombëtare “Letërsia dhe Media-një perspektivë […]
May 8, 2020

Arshi Pipa: Diversanti i fundit në Shqipëri nga Hektor Çiftja

  Ardhja e parë si diversant: Shqipëria, gjatë 50 vjetëve, jo vetëm ishte shteti ku mungonin plotësisht liritë e të drejtat e njeriut, por ishte edhe […]
May 8, 2020

“Arshi Pipa as a national and international figure”

Paper For the “3rd International Conference on Educational Sciences” ICES Author: Hektor Çiftja Institution/ Affiliation: “Aleksandër Xhuvani” University, Elbasan, Albania. Contact details: E-mail: [email protected] Mob: +355694070076 […]
May 8, 2020

“Arshi Pipa and the poetical autobiography of an Albanian-American in the American Universities Northern”

“ICELL, International Conference on English Language and Literature” (2017) Author: Hektor Çiftja, PhD Candidate Affiliation: University “A. Xhuvani”, Elbasan, Albania philosophy had taught me: more love […]
May 8, 2020

10 vjetori i vdekjes se Arshi Pipes nga Hektor Çiftja

Letërsia përkundrejt politikes dhe politika e letërsisë Kumtese e mbajtur ne simpoziumin shkencor me rastin e botimit te veprës se Arshi Pipës, 20 korrik, 2007 “ […]