Arshi Pipa
July 24, 2020

Arshi Pipa, misionari, poeti, studiuesi

Disa shënime rreth Arshi Pipës … me rastin e 100 vjetorit të lindjes- Shkruan: Hektor Çiftja, Profesor i Gazetarisë, Universiteti Aleksander Xhuvani, Elbasan-*- Në vend të […]
May 8, 2020

Arshi Pipa: Diversanti i fundit në Shqipëri nga Hektor Çiftja

  Ardhja e parë si diversant: Shqipëria, gjatë 50 vjetëve, jo vetëm ishte shteti ku mungonin plotësisht liritë e të drejtat e njeriut, por ishte edhe […]
May 8, 2020

“Arshi Pipa as a national and international figure”

Paper For the “3rd International Conference on Educational Sciences” ICES Author: Hektor Çiftja Institution/ Affiliation: “Aleksandër Xhuvani” University, Elbasan, Albania. Contact details: E-mail: [email protected] Mob: +355694070076 […]
May 8, 2020

“Arshi Pipa and the poetical autobiography of an Albanian-American in the American Universities Northern”

“ICELL, International Conference on English Language and Literature” (2017) Author: Hektor Çiftja, PhD Candidate Affiliation: University “A. Xhuvani”, Elbasan, Albania philosophy had taught me: more love […]
May 8, 2020

10 vjetori i vdekjes se Arshi Pipes nga Hektor Çiftja

Letërsia përkundrejt politikes dhe politika e letërsisë Kumtese e mbajtur ne simpoziumin shkencor me rastin e botimit te veprës se Arshi Pipës, 20 korrik, 2007 “ […]