Hektor Ciftja
November 11, 2022

Critical thinkers, Irisa Meta, 13 years old

In your opinion, how important, useful or necessary is an organization like ‘Girls Make Games’? Every company is useful and necessary but ‘Girls Make Games’ is […]
October 19, 2022

On Education by Selma Kuqi

Leo Buscaglia famously said, “Change is the end result of all true learning.” Considering this assertion, it should be noted that “to change” doesn’t necessarily mean […]
September 23, 2022

“You are what you eat”, by Griselda kashari

Our society is always devided.Some of them think that “Yes,it’s a fact that we are what we eat “ , a sentence that continue with long […]
July 24, 2020

Arshi Pipa, misionari, poeti, studiuesi

Disa shënime rreth Arshi Pipës … me rastin e 100 vjetorit të lindjes- Shkruan: Hektor Çiftja, Profesor i Gazetarisë, Universiteti Aleksander Xhuvani, Elbasan-*- Në vend të […]
May 8, 2020

Edukim dhe dashuri – rruga e gjatë dhe e mundimshme

Ekzistojnë dy këndvështrime, dy qasje të cilat evokohen, edhe pse mjerisht në mënyrë sipërfaqësore sa herë që shtrohen për diskutim temat e marrëdhënieve midis fesë, shoqërisë, […]
May 8, 2020

“Teknika reductio ad absurdum e Ariostos në romanin “Dimri i madh” i I. Kadaresë.”

Kumtesë shkencore në Simpoziumin: “kur letёrsia takoi gjeniun/ ismail kadare në 80−vjetorin e lindjes, ismail kadare në 80−vjetorin e lindjes” Autori: Hektor çiftja Elbasan, 28-01-2016   […]
May 8, 2020

“Introducing Albania to the English-speaking academic community”

The practise of Cultural Studies as applied to albanian literature, linguistics and culture by researchers of albanian origin in the USA.  a research paper presented at […]
May 8, 2020

Statusi i edukimit mediatik; nga vepra kanonike tek kultura masive

Statusi i edukimit mediatik; nga vepra kanonike tek kultura masive. (Rasti shqiptar) Hektor Çiftja (Universiteti “A. Xhuvani” në Elbasan) për Konferencë Ndërkombëtare “Letërsia dhe Media-një perspektivë […]
May 8, 2020

Arshi Pipa: Diversanti i fundit në Shqipëri nga Hektor Çiftja

  Ardhja e parë si diversant: Shqipëria, gjatë 50 vjetëve, jo vetëm ishte shteti ku mungonin plotësisht liritë e të drejtat e njeriut, por ishte edhe […]